sâmbătă, 5 februarie 2011

How to turn back time ?!?!?

Dragilor,

De mai bine de 2 zile mă tot incearcă o întrebare: Cum poţi da timpul înapoi? Nu am găsit răspunsul!!! :-(

Dar astăzi mi-am adus aminte de Google. Prietenul nostru care ne luminează şi ne dă răspunsuri pentru toate dilemele care ne chinuiesc cugetul şi ne umplu viaţa de incertitudini. Zis şi făcut! Intru pe Google şi îl întreb: "How to turn back time?". Şi îmi apar, ca de obicei, multe răspunsuri. Majoritatea nu îmi rezolvau problema. Dar am găsit un articol interesant care începe prin a spune că "Reversing time is no longer Science Fiction". Good news, ca să zic aşa!

http://newsblaze.com/story/20100201092603stra.nb/topstory.html

Buuuun! Am aflat că este posibil... acum să vedem de ce aş avea eu nevoie să dau timpul înapoi?
Şi cât de "departe" aş vrea să călătoresc?

Mi-ar ajunge până joi seara... sau până sâmbăta trecută???? Sau mai bine 2-3 ani în urmă?... Totuşi cred că vreo 10 ani ar fi cel mai bine... Să presupunem că sunt cu 10 ani în urmă! Ce aş face diferit? Aş repeta sau nu ceea ce am făcut greşit? Nu ştiu... şi dacă nu sunt sigur cât de folositor este efortul? De ce să irosesc un experiment ştiinţific pentru a încerca eu să dau un alt curs vieţii mele atâta vreme cât nici nu sunt sigur că aş fi capabil să nu mai repet erorile şi deciziile greşite din aceşti 10 ani? Mai folositor omenirii ar fi să trimită înapoi în timp o persoană care să împiedice izbucnirea războaielor mondiale...

Regrete!!! Păreri de rău... Este oare o slabiciune să regreţi? Unii spun că niciodată nu trebuie să regreţi un lucru făcut, un gest sau o vorbă aruncată în vânt. Nu sunt de acord! A-ţi recunoaşte greşelile, a avea regrete, a-ţi părea rău este primul pas spre a nu repeta greşeala. Inclusiv morala creştină spune că păcatul recunoscut este pe jumătate iertat.

Vă întrebaţi oare ce am făcut să mă încerce asemenea regrete. Am făcut în aceşti ani lucruri, am spus cuvinte sau am acţionat câteodată în aşa fel încât poate că mi-am îndepărtat prieteni, am supărat oameni care nu meritau sau poate chiar am pierdut sprijinul unora care m-ar fi ajutat necondiţionat. În alte ocazii am îndepărtat de mine persoane care mă iubeau doar printr-o vorbă sau printr-o privire, doar printr-un gest sau din lipsa de luciditate.

Cu toţii, dacă privim retrospectiv, cred că avem astfel de păreri de rău!

Din păcate însă nu putem schimba, încă, trecutul... nu putem da timpul înapoi şi nu ne putem "rescrie" povestea. Ne rămâne doar să apreciem ceea ce avem în prezent şi, din experienţa trecutului, să ştim cum să facem să nu mai repetăm greşelile.

Şi totuşi... vreau măcar o săptămână să dau timpul înapoi! Vreau să "rescriu" un capitol delirant din viaţa mea, vreau să nu mai pierd încă o dată... oare dacă suntem doi care vrem acelaşi lucru, este posibil??? Sunt convins că DA !!!

Iubesc un zâmbet şi nu vreau să îl pierd !!! Ştiu că EU sunt cel care poate să îl păstreze la fel de proaspăt şi de luminos pentru totdeauna !!!

Te iubesc, dragă S. !!!

Bogdan

P.S.: "S" from "smile" ;-)

Un comentariu:

  1. scuze! pe scurt:fa tot ce sta in puterea ta pentru a repara greseala trecutului indiferent cat te-ar costa, indiferent ce ti-ar spune unii sau altii! Fa ceea ce simti ca sa fii fericit!Vrei sa regreti si ca nu ai incercat?

    RăspundețiȘtergere