miercuri, 2 martie 2011

Cand iubirea ucide iubirea...

Dragi prieteni,

Trecem în viață prin situații diverse, ne confruntăm în fiecare moment cu factori care ne pun pe gânduri sau care ne împing spre o stare sau alta. La aproape 30 de ani simt că, mai mult decât niciodată, după câțiva ani de încercări de toate felurile, am ajuns să pun mai mult accent pe sentimental, pe imaterial decât pe material. Când cunosc un om nu mai observ haina cu care este îmbrăcat sau din ce mașină a coborât, mă fascinează să descopăr ce este dincolo de ochii lui, ce gândește, care îi sunt intențiile, ce este în sufletul lui... La fel se întâmplă cu orice aspect al existenței mele... SUFLETUL este pe primul loc... Dacă ACOLO este liniște, materialul se rezolvă de la sine.

Azi, după ce am văzut pe magazinul Unirea un mesh imens cu concertul Scorpions am ramas cu melodiile lor în minte. Ajuns acasa am început să caut și alte melodii și am dat peste una mai puțin cunoscută, dealtfel cu o linie melodică destul de puțin spectaculoasă dar ale cărui versuri m-au pus pe gânduri. Melodia se numește "When love kills love"... Daaaa! Când iubirea ucide iubirea... E oare posibil? Ei bine, dacă stăm bine să ne gândim chiar este... din păcate!!!
Se întâmplă când părintele îi restrânge libertatea de inițiativă copilului aflat la vârsta adolescenței, se întâmplă când partenerul de viață, deși iubește, devine posesiv și își "sufocă" iubitul prin atitudini și gesturi, se întâmplă atunci când nu știm să punem în vorbe și fapte sentimentele noastre. Astfel, iubirea este denaturată de comportamentul nostru, începe să pară mai degrabă isterie, obsesie sau dimpotrivă, nepăsare, indiferență...
Atunci iubirea începe să nu mai fie reciprocă, echilibrul din relația părințe-copil sau iubit-iubită se rupe. Unul dintre cei doi iubește și încearcă, de cele mai multe ori inconștient, să îl domine pe celălalt, să dețină controlul... Totul dintr-un sentiment de nesiguranță care îl încearcă în situația de echilibru... Această nesiguranță îl împinge spre a rupe echilibrul... Atunci LOVE KILLS LOVE !!!
And THIS IS THE END !!! :(

Din păcate situațiile de genul acesta sunt foarte dese. Conflictele dintre generații își au originea într-o astfel de situație... Nimeni nu spune că părinții nu își iubesc copiii... Însă, datorită diferențelor de viziune asupra vieții apare tendința părintelui de se impune în relația cu copilul și de a hotărî în locul lui. Atunci iubirea părintelui care nu înțelege care sunt aspirațiile copilului său pune în pericol iubirea copilului pentru părintele lui. And LOVE KILLS LOVE...
Iubitul își iubește partenera și reciproc. Altfel de ce ar mai fi împreună? Numai că apar situații când, având personalități diferite sau din cauza unor experiențe anterioare nefericite, unul dintre ei deviază de la cursul firesc al unei relații. Rupe acel echilibru de care vorbeam mai devreme printr-un gest, printr-o privire, printr-o replică deplasată... În măsura în care situația este una accidentală ea nu provoacă urmări dar atunci când tendința unuia dintre parteneri devine deranjantă pentru celălalt lucrurile capătă accente dramatice... Și atunci LOVE KILLS LOVE...

E ciudat! Pare chiar un paradox... Iubirea este un sentiment pozitiv, în principiu. Totuși, așa cum se întâmplă în orice situație, excesul, exagerarea pot denatura orice sentiment sau lucru pozitiv.

Nu vă lăsați IUBIREA să ucidă IUBIREA altora pentru voi... O să vă pară rău !!! Și, de cele mai multe ori, când vă veți da seama că IUBIREA voastră a comis "crima", va fi tardiv... Răul va fi fost făcut și veți fi rămas cu regretele!

Să fiți iubiți!

Bogdan

Un comentariu: