luni, 4 iulie 2011

S-a cam picat BAC-ul !!! Jos FUNERIU !!!

Dragii mei,

Revin pe blog cu forte proaspete inspirat fiind de subiectul zilei de azi, 3 iulie 2011, examenul de bacalaureat.

Toata ziua pe televiziunile de stiri s-a titrat "Romania a picat BAC-ul" sau "Au distrus si scoala romaneasca". Nimic mai adevarat! Romania a picat BAC-ul si scoala romaneasca a fost distrusa si "abramburita" de o suita de ministri si alti oameni politici "specialisti in invatamant" timp de 20 de ani.

Dar sa cautam vinovatii!

Realitatea si Antena 3 evident identifica vinovatii in tabara actualei puteri. Le amintim insa distinsilor realizatori ca actuala generatie de 4 ani se tot (de)formeaza pe bancile liceelor romanesti. Vorbarie ieftina si intentii necinstite in pozitia lor, ca de obicei.

Ministrul Funeriu este intradevar VINOVAT!!! Vinovat ca a insistat cu un amanunt aparent stupid pentru majoritatea opiniei publice: supravegherea video a desfasurarii examenului. Sa fim seriosi! Cu totii stim ca la bac se copia. Se copia "pe rupte" si asa ne-am mintit timp de 20 de ani, din ce in ce mai tare. Funeriu este vinovat ca ne-a deschis ochii, ca a avut, in imensa-i naivitate, curajul de a le arata romanilor ca scoala romaneasca este o simulare a unui proces de formare, ca am scos de pe bancile scolilor generatii intregi de ratati profesional (cuvantul nu este prea dur). Si realitatea ar fi si mai dura, mai ingrozitoare si neiertatoare daca am face acelasi lucru la examenele de licenta...

Daca vrem sa schimbam viitorul acestei tari, de aici trebuie sa incepem ! Am invatat timp de 20 de ani, inca din scoala, ca a fi "smecher" si a te descurca sa treci clasa si examenele este o calitate. A copia a devenit treptat un lucru normal... nici profesorii, nici parintii, nici liderii politici ai acestei tari nu au facut nimic pentru a le explica elevilor si studentilor ca a copia este de fapt o forma de a ne minti pe noi insine. Dar EI nu aveau timp sa faca asta pentru ca si ei "copiau"! Si ei (profesori, parinti, oameni politici) au ridicat SMECHERIA la rang de virtute... o virtute tipic romaneasca!!! Dupa ani si ani am inceput chiar sa ne mandrim noi, ca popor, ca suntem DESCURCARETI !!!

Ei bine, Funeriu ne-a INCURCAT cu camerele lui !!! A strans FUNIA in jurul smecheriei si a cam strangulat-o... Cum a indraznit?! JOS FUNERIU !!! Funeriu a inhibat descurcaretul popot roman si tinerii nostri viitori descurcareti s-au impiedicat... AU PICAT BAC-UL !!!

Daca in acesti ultimi 20 de ani am fi invatat ca "a copia" inseamna "a fura", a ne fura pe noi insine, si "a fura" nu este moral/legal/normal poate ca acum Romania ar fi aratat altfel...

Azi s-au revoltat o multime de romani. Cum a indraznit Funeriu sa ceara camere de luat vederi in salile de examen?! Furtul a devenit normalitate in acesti 20 de ani. A venit un ministru care ne-a tulburat normalitatea. Corectitudinea este anormala si atunci nu suntem de acord cu ea... Ne meritam soarta!
RUŞINE!

DA! Ruşine doamnei ministru Ecaterina Andronescu. Dumneaei a stat toată ziua pe televizor să puncteze electoral momentul. Ce a spus?! Nimic!!! Ca de obicei! Eventual ne poate spune cum a garantat-o "intelectualul" Vanghelie sau cum a deprins dumneaei tainele şmecheriei de la mentorul său de la Sectorul 5 şi cum a reuşit să işi rotunjească veniturile de profesor-parlamentar-ministru-rector şamd... Sunteţi din acelaşi film cu "descurcăreţii" României, doamna ministru, şi în afară de faptul că rămâneţi în istoria învăţământului românesc ca "Abramburica" nu o să ne aducem aminte de nici un alt lucru bun pe care l-aţi fi făcut in (mult prea) mulţii ani în care aţi fost ministru al învăţământului.

Şi am şi o mărtusirire de făcut: ŞI EU AM COPIAT!!! Nu la BAC pentru că m-a dezavantajat prima literă din numele de familie ("A") şi am stat în prima bancă (ghinion!)... dar în patru ani de liceu, nu pot să îmi amintesc de câte ori... Probabil de aici şi faptul că sunt lucruri care ar fi trebuit să îmi rămână cât de cât în memorie şi eu nici nu îmi mai aduc aminte că am "învăţat" aşa ceva în liceu... Copiind am trecut ca gâsca prin apă prin liceu milioane de români... Să fim sinceri!!!

Cu speranţă, încă...

Bogdan, "produs" al ultimilor 20 de ani de aşa-zis învaăţământ românesc

Un comentariu: