joi, 2 septembrie 2010

Ori coechipierul meu este foarte slab, ori a făcut blat !!!

Da!!! Sunt revoltat !!! Aseară am jucat baschet cu un grup de prieteni. Jucăm de ani de zile în aproximativ aceeaşi formulă. De fiecare dată suntem trei echipe... aproximativ aceleaşi echipe mereu... coordonatorii de joc îi schimbăm rar... de obicei cam la 3-4 ani... asta dacă nu se accidentează între timp sau nu obosesc înainte de terminarea jocurilor.


Meciurile sunt dure. Fiecare dintre cele trei echipe are o tactică foarte bine pusă la punct. Ca valoare, echipele sunt relativ apropiate. În fiecare săptămână poate să căştige o alta... Unii joacă "la spectacol"... alţii nu excelează la acest capitol dar sunt foarte eficienţi şi marchează aproape din orice poziţie... puncte să fie... multe multe multe... să câştige !!!


Echipa noastră în ultima vreme nu prea mai are coordonator. Acum câteva luni ne regăsiserăm pofta de joc... identificaserăm între noi pe cel care ne putea coordona, ne dădea pase ca să putem înscrie şi el însuşi marca aproape din orice poziţie. Era cel mai bun aruncător din zona de trei puncte. Ce-i drept îl ajuta şi înălţimea. Mai faulta şi el din când în când adversarii dar asta e... dacă vrei să câştigi joci bărbăteşte, pui umărul... Spre ghinionul nostru însă, coordonatorul nostru s-a accidentat... o accidentare urâtă şi nedreaptă care o să îl ţină în afara terenului de joc o perioadă destul de lungă. Oricum nu cred că mai vrea să audă de baschet. A făcut o entorsă foarte gravă şi culmea, nu într-un meci... eram la o "miuţă" între noi şi coordonatorul a fost împins în săritură de un coechipier... eu bănuiam că cel care l-a împins era foarte invidios pe calităţile de coordonator şi a vrut să îl scoată din joc... dar e doar o bănuială... sunt convins că mă înşel !


De când nu avem coordonator echipa joacă haotic. Aproape în fiecare săptămână ieşim pe locul trei (din trei!!!). Nu ne regăsim şi nici nu identificăm încă liderul echipei care să ne pună în valoare pe fiecare, să ne aşeze pe teren şi să impună o tactică de succes.


Mai mult decât atât, săptămâna asta unul dintre coechipieri, un tip cu vechime în joc şi cu pretenţii de a deveni coordonator, m-a dezamăgit cumplit şi m-a pus pe gânduri. M-a certat toată seara că arunc prea mult la coş... deşi marcam destul de des... Aveam un procentaj bunicel pentru vechimea mea în baschet şi în fond echipa avea de câştigat. Marcam!!! În schimb el mă acuza că sunt individualist şi că nu mă gândesc decât cum să iau titlul de MVP. Pe de altă parte el nu arunca la coş din poziţii clare şi din care era uşor de marcat, nu dădea pase când coechipierii erau demarcaţi, juca foarte prost şi făcea foarte multe greşeli personale... De-a lungul timpului nu s-a remarcat cu nimic... nu a dat slamdunk-uri, nici alte faze spectaculoase nu a făcut. Nu a luat nici un meci pe cont propriu. A fost constant dar şters în joc. Un jucător banal.


Iniţial am crezut că e obosit... apoi că nu e în formă... dar după câteva ore de joc şi câteva meciuri pe care ni le-a "mâncat", în condiţiile în care ceilalţi ne-am dat sufletul pe teren, am ajuns la următoarea concluzie: coechipierul nostru este ori un foarte slab jucător de baschet, ori a făcut blat!!! Ne-a vândut!!! Am uitat să vă spun... ambiţiile sunt foarte mari... şi miza la fel: cine este pe locul trei dă berea pentru toată lumea...


Săptămâna viitoare cred că îl trecem pe banca de rezerve. Asta dacă nu se transferă el la vreo echipă adversă. Eventual la cea cu care a făcut blat !!!

Vă ţin la curent cu ce o să mai facem pe la baschet !!! Jucăm în fiecare miercuri seara !!!

S-auzim de bine!!!

Bogdan "Air" Almaşi

5 comentarii:

  1. Urmaresc ocazional aceste meciuri. Imi plac driblingurile, dar cateodata mai e driblat si albitrul. Ultimul meci a adus multe puncte. La urmatorul meci cred ca echipa va controla mai bine ritmul jocului. Poate o sa fac si galerie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bogdane, pai nu este in regula de loc...Ori va trebuie un antrenor serios ori da exista suspiciuni de blat trebuie sa intevina Federalii...ma rog Federatia...de Baschet(i)...
    Apropos pe ce post joci, ma pricep la baschet si la alura ta, sub cos, pivot nu prea merge, mai degraba ti se potriveste coordonator de joc, cum stai cu tehnica?!...
    Cum se numeste clubul vostru?!...In Valcea era candva Sodistul, a fost mai inainte si Vointa, daca nu ma insel era o asociatie care dorea sa bage o echipa in B Fulgerul...

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca acest coechipier al vostru nu vrea sa-si deranjeze sponsorii.ce se va intampla cu el cand nu va mai fi in echipa?asa ca omul se pune la adapost.nu a fost si nici nu va fi un jucator de echipa.dovada clara este in faptul ca pana acum toate actiuniile lui,au fos numai in interes personal.sa te uiti putin la echipa adversa sponsorizata de CET-Govara si o sa vezi ce de echipamente livreaza colegul vostru acolo.asa ca bogdane cred ca omul ori trebuie vandut,ori transferat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdane cred ca ne cam faci din vorbe, pardon din cuvinte. Ti se reprosa ca arunci prea des la cos si spui tu ca marcai destul de des, dupa care revii si spui ca aveai un procentaj destul de bun. Hotarasta-te, ori una ori alta. Aici suntem sportivi nu politicieni, sa o "sucim" cum ne convine. Dar sa revin. Daca marcai "destul de des" cum spui ca echipa avea de castigat si mai mult afirmi ca "marcam"? Haide domnule ca suntem oameni maturi, ce Dumnezeu. Pentru a castiga este nevoie de cosuri marcate, nu este suficient sa marchezi "destul de des". Ah, acum incep sa inteleg. Domnia voastra ne sugerati ca de fapt conduceti echipa spre victorie, rolul d-voastra de "marcator" fiind hotarator in acest sens. Da, da sunteti un "mic' lider. Pardon, sa vorbim in termeni sportivi: conducator de joc.
    Cred ca nu tineti ocupati cu a ne povesti cum jucati d-voastra baschet si cum evident conducati echipa spre victorie prin "procentajul destul de bun" al cosurilor marcate. Spuneti-ne ceva concret, despre solutiile pe care le vedeti d-voastra, ca om politic, pentru a depasi aceasta perioada de criza.
    P.S Nu ne spuneti sa fim solidari, ca v-au luat-o altii inainte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai de...daca nu au mai venit fetele sa echilibreze balanta... :-)))uite ce se intampla pe acolo...numai debandada.

    RăspundețiȘtergere