marți, 17 august 2010

Ce blestem s-a abatut asupra noastra ???

De 24 de ore aproape continuu la posturile de stiri s-a vorbit exclusiv de tragedia de la maternitatea Giulesti. Ma uit la televizor ingrozit de ce se (mai) poate intampla in Romania.
Toate detaliile acestei tragedii te cutremura. Trebuie sa fii de fier, sa nu ai inima ca sa nu te afecteze o astfel de stire. Chiar si rolul de spectator neimplicat in aceasta tragedie este unul foarte greu de suportat.

Nu sunt inca parinte dar cred ca pot sa realizez care este dimensiunea dramei celor patru familii care, dupa cateva ore de la clipa fericita cand au aflat ca sunt parinti au trecut la starea de disperare cauzata de pierderea ingerasilor lor plecati mult mult prea devreme de langa ei.

Traim dintr-o tragedie in alta! Avem inundatii, explozii in mine, accidente rutiere, trenuri care deraiaza, avioane militare care se prabusesc, artisti care se sinucid, familii care mor de foame pentru ca nu au nici o sursa de venit, batrani care traiesc cu venituri ridicole, tineri care isi cauta drumul in viata in alte tari si multe multe alte situatii de acest gen.

Cu ce am gresit !?!?!? De ce suntem in asemenea fel pedepsiti ?!?!?!

Ce blestem s-a abatut asupra noastra ?!?!?!?!

Si NU !!! Aici nu mai este de vina politica... Nu (doar) politicienii sunt de vina pentru toate nenorocirile din tara asta ! Vinovati suntem toti !!! Toti trebuie sa cautam motivul pentru care astfel de tragedii ne incearca din ce in ce mai des !!! Raspunsul il vom gasi in sufletele noastre!
In ultimii douazeci de ani s-au produs "mutatii" grave in sufletul romanilor !!!

S-ar putea aici sa fie cheia rezolvarii acestei dileme !!!

Atragem nenorocirile prin felul nostru de a gandi, de a ne comporta zi de zi...

Gresesc oare??? Nu imi dau seama !!!

Sa le dorim insanatosire grabnica celor sapte bebelusi care inca din prima zi a lor de viata simt cat de grea si de nedreapta este viata in Romania !

Cu speranta ca nu vom mai avea astfel de stiri in viitor,

Bogdan

Un comentariu:

  1. Marea problema la noi e alta asa cum sunt oamenii care conduc asa e si poporul sau marea lui majoritate! Nu e nici un blestem asa e romanul puturos si hot! Pe nimeni nu mira ca a luat foc un spital atata timp cat cei care isi desfasoara activitatea acolo sunt niste amatori nu medici! Pacat de acei copilasi care nu au nici o vina ca s-au nascut in ROMANIA! Nici mie si nici altora nu le convine sa bage bani cu sacul in buzunarele unor amatori de parca nu ar fi suficient cati bani ne sunt opriti din salarii pentru asa zise "servicii medicale" pretate de niste cersetori.Atata timp cat avem un presedinte marinar si o droaie de incompetenti nu se va schimba nimic! Poate doar cei care vin dupa ei sa aibe o alta mentalitate dar si asta e relativa ,in functie de interese ! Oricum bune comentariile :)

    RăspundețiȘtergere