duminică, 22 august 2010

"Bomba" de sâmbătă seara a domnului Burlan nu a explodat !!!

Vineri seara am participat la emisunea "Criterii politice" realizată de domnul Gheorghe Smeoreanu. Împreună cu noi s-a aflat în direct şi "bombasticul" domn Adrian Burlan de la PSD, consilier municipal la Drăgăşani şi vicepreşedinte al PSD Vâlcea, care ne anunţa postarea pe blogul dumnealui a unui articol "exploziv" care, chipurile, va scoate la lumină aşa-zisele ilegaliutăţi pe care, în opinia dumnealui, le-ar face Primăria Râmnicului în atribuitrea lucrărilor.

Bomba s-a dovedit a fi una care cel mult a "fâsâit" câteva minute după care a fost dată uitării. Sincer să fiu, făcând excepţie de calitatea mea de membru PDL, demersul domnului Burlan a fost o mare dezamăgire. De la un profesor de matematică mă aşteptam la o analiză mult mai profundă şi mai pertinentă. În schimb am primit câteva declaraţii demagogice (stil PSD), o înşiruire de fişiere care nu arată nimic în neregulă şi, în final, o dezinformare (deasemenea în stilul PSD) prin care se spunea că din cei 1 mil RON din fondul de rezervă al CL Rm.Vâlcea s-ar fi pus doar bordurile de granit de pe zona centrală a Râmnicului. Afirmaţie total greşită: din cei 1 mil RON se va pune şi un covor asfaltic pe Calea lui Traian de la intrarea de sud a oraşului până la cea din nord.

Dar gura "păcătosului" adevăr grăieşte din alt punct de vedere. Adrian Burlan îşi incepe articolul în felul următor: "Mă refer aici în principal la modul în care se fac atribuirile lucrărilor din Vâlcea.".
Întradevăr, domnule Burlan, şi eu mă întreb cum se fac atribuirile lucrărilor din judeţul Vâlcea. La judeţ va refereaţi, nu? Municipiul se numeşte Râmnicu Vâlcea deci nu el se află în discuţie !!!
Şi în acest sens vă promit să fac toate demersurile necesare pentru a afla cum se atribuie lucrările la nivelul CJ Vâlcea, cum cheltuiesc banii vâlcenilor instituţiile din subordinea CJ, cum închiriază aceste instituţii pe sume astronomice utilaje şi alte bunuri de la firme "norocoase", cum se semnează contrace de prestări servicii pentru servicii inexistente şamd.

Domnule Burlan, atenţie mare la felul cum folosiţi limba română ! Aţi vrut să aduceţi în discuţie probleme de la nivelul municipiului dar se dovedeşte că la nivelul judeţului Vâlcea (aşa cum spuneţi dumneavoastră) s-ar putea să fie adevărata problemă !!!

Mare ghinion !!! Iar l-aţi supărat pe domnul preşedinte dr. ing. Ion Cîlea !!!!

S-auzim de bine !

Bogdan Almaşi

2 comentarii:

  1. Pentru a fi corect trebuie să precizaţi sursa, nope?
    Aceasta este: http://burlanadrian.wordpress.com/2010/08/21/jaguarul-portocaliu-mananca-din-trotoarele-ramnicului/

    Cât despre gramatică.... :) dacă-mi traduceţi cuvântul ilegaliutăţi care apare la Domnia Voastră pe rândul 5 o să vă povestesc şi despre METAFORE...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domnule profesor,

    "Ilegaliutatile" mele reprezinta o greseala de tastare... In ceea ce va priveste a face o confuzie atat de mare intre municipiul Ramnicu Valcea si judetul Valcea este chiar ingrijorator. Totusi eu in continuare sunt convins ca doreati de fapt sa va referiti la ilegalitatile din cheltuirea banului public la nivelul CJ Valcea... acolo avem de lucru domnule Burlan... la Primaria Ramnicului lucrurile sunt de o suta de ori mai transparente. La Rm.Valcea nu se mai inchiriaza inca din 2005 utilaje la ADP, la RAJDP inca se ma inchiriaza... la fel si la CET... hmmmm... domnul Cilea stieeee !!!!! :-)))))))

    RăspundețiȘtergere