marți, 27 iulie 2010

Blogul traieste !!! Avem critici !!!

Azi am avut primele ecouri !!! Doua articole din presa locala s-au referit la blogul meu !!!

Initial nu am creat acest blog pentru a polemiza cu cineva. Scopul meu nu este sa il folosesc pentru a critica pe cineva anume. Nu il voi folosi pentru promovarea imaginii mele sau discreditarea vreunui coleg sau competitor politic. Demersul meu si-ar pierde credibilitatea.


Am creat acest blog pentru a putea exprima direct, fara ocolisuri si cenzura de nici un fel, ceea ce gandesc !!!



In Arena a aparut un titlu care m-a facut sa zambesc: "Almasi, o fiara pe blog"


http://arenavalceana.ro/2010/07/27/almasi-o-fiara-pe-blog/


Agresivitatea care se deduce din titlul articolului sper sa nu caracterizeze postarile mele. A fi sincer nu inseamna neaparat a fi agresiv. Daca in primele mele scrieri se poate identifica o oarecare nota de agresivitate este poate din cauza faptului ca subiectele abordate de mine sunt cu adevarat grave. Valcea are nevoie urgenta de lideri si nevertebratele in politica sunt cu adevarat din ce in ce mai multe in peisaj.

Pe de alta parte spune autoarea articolului ca incerc sa ma victimizez. Nici gand ! Nu am expus situatii concrete din care sa traga cititorii concluzia ca as fi o victima. Daca am spus ca am pareri diferite de ale multora dintre colegii mei din politica nu inseamna ca m-am victimizat. In legatura cu functiile si cum ca as alerga dupa ele... probabil concluzia este ca am un sprint dezastruos daca inca nu am "prins" nici o astfel de functie.

In ansamblu articolul imi pare obiectiv si fara remarci tendentioase sau denigratoare in pofida referirii la victimizare sau a presupunerii ca m-as referi la colegi de partid in postarile mele.


Ezra Pound, un poet american modernist de la inceputul secolului XX, spunea ca "poti sa descoperi criticul prost cand incepe sa discute poetul si nu poezia". Extrapoland putem spune ca poti sa descoperi criticul prost cand incepe sa discute bloggerul si nu blogul.



Cam asta s-a intamplat cu articolul din Info Puls, ziar al "colegului" meu de partid, domnul director al ADS Valcea Constantin Tanislav. Titlul articolului mi-a starnit curiozitatea ("Metoda Almasi si dublul discurs - expirata"). Se afirma ca ar exista o anume Metoda Almasi. Citind titlul deja ma pregateam sa imi patentez metoda. Nu stiam inca in ce domeniu am inventat eu o metoda noua. Nici continutul articolului nu m-a lamurit. Nu am putut trece insa de titlu fara sa remarc cu tristete ca autorul are o exprimare cu ceva urme de dezacord... parca ar fi sunat mai bine "Metoda Almasi si dublul discurs - expirate". Dar e chestie de "gust" aici... fiecare scrie cum ii place !!!


In ceea ce priveste continutul (care continut ?!?!?!?), al carui sens il poti intelege doar daca faci mari eforturi de concentrare (formularea frazelor este foarte incalcita si de multe ori fara logica), vor sa spuna autorii cum ca eu "as juca la doua capete" (expresie neortodoxa din punctul de vedere al autorului !?!?!). Imi reproseaza, referindu-se la postarea in care eu imi expuneam parerea referitoare la asa-zisul conflict Iliescu-Moise, ca ma dau bine cu toata lumea pana o sa vad cine iese invingator din acest razboi. Ulterior, cu mare satisfactie, autorul spune ca eu de fapt m-am foarte pacalit pentru ca, in cele din urma, partile beligerante au cazut la pace si uite asa metoda Almasi a devenit expirata. In imensa confuzie care domina gandirea celui care a insirat aceste randuri, dumnealui nu a realizat ca eu am postat acel articol pe blog ulterior momentului in care conflictul se aplanase. De fapt eu imi incep expunerea tocmai in acest sens spunand:

"Am fost in ultima perioada martorii unui subiect de prima pagina in presa valceana. Un asa-zis conflict intre ministrul pentru relatia cu parlamentul Valentin Iliescu si doamna consilier judetean Iuliana Moise. Nu mi-am dat cu parerea despre subiect pentru ca am asteptat deznodamantul. Si am asteptat nu din oportunism ci datorita faptului ca nu am vrut ca o eventuala afirmatie de-a mea sa fie interpretata ca fiind partizana uneia sau alteia dintre parti."

Asadar, unde-i discursul dublu, domnule Portocal(iul) mecanic (asa semneaza articolul) ???


Un singur lucru m-a deranjat insa ingrozitor de tare in acest articol. Autorul neinspirat foloseste referindu-se la persoana mea expresia "fiu de cercetas". Si o foloseste de mai multe ori cu sens peiorativ.

Intradevar tatal meu este unul dintre liderii adulti ai Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei" Centrul Local Rm.Valcea. Activitatea acestei organizatii este mai mult decat onorabila si toti cei implicati in educatia non-formala a tinerilor merita laudele noastre. A fi cercetas este un lucru de care trebuie sa fii mandru. Eu ma mandresc ca m-am format ca om in randurile cercetasilor.

Daca in ceea ce ma priveste mai am multe de dovedit, multe greseli de reparat si mult de muncit pana sa pot spune ca am castigat respectul concetatenilor mei, despre tatal meu nu le pot permite acestor neaveniti sa faca referiri in sensul acesta. In vremurile in care tatal meu isi incepea o cariera in slujba acestei tari, cariera in care nu a avut nimeni ce sa-i reproseze din punct de vedere profesional si mai ales moral, autorii acestor randuri inca nu invatasera sa scrie corect, lucru pe care oricum nici acum nu am convingerea ca stiu sa il faca.

Ca forma de implicare sociala, sa fii voluntar timp de 16 ani intr-o organizatie care se ocupa cu educatia tinerilor, se ocupa sa le ofere copiilor si tinerilor alternative la petrecerea timpului liber in baruri, discoteci si alte locuri de genul acesta, mi se pare de asemenea un lucru foarte important. In felul acesta tatal meu a castigat respectul foarte multor ramniceni.

Acestea fiind spuse mai am doar o remarca de facut referitoare la acest articol stupid. Autorul semneaza Portocal(iul) mecanic. Ce va spune aceasta expresie??? Ce rol are paranteza aia ??? Ce vor de fapt sa spuna ??? Fara sa jignesc vreo categorie profesionala cred, avand in vedere stilistica scrierii, ca i se potrivesc mult mai bine autorului surubelnita, patentul si cheia franceza. Stai linistit Portocal(iule)!!! Cheia franceza are instructiunile de folosire in limba romana, nu in franceza !!!

Dar cum in tara noastra normalitatea este anormala, o sa mai fim nevoiti sa mai suportam aberatiile scrise ale Portocal(iului) mecanic.

Una peste alta am depasit 100 de vizualizari !!! Critica mi-o doresc sincer. Pot spune ca sunt chiar avid de critica, atata timp cat ea este sincera si de buna-credinta. Va astept asadar cu pareri referitoare la acest blog. Orice parere este binevenita !!!

Fac eforturi deosebite pentru a suporta critica pentru ca am citit ce spunea A.Dumas: "cei care merita sa fie laudati suporta mai cu usurinta sa fie criticati".

Cu mandrie si speranta,

Bogdan, Fiu de Cercetas

Un comentariu:

  1. se spune ca iti recunosti cu adevarat valoarea abia atunci cand esti invidiat sau criticat. cu cat mai multe critici, cu atat mai multa valoare...intr-adevar s-au invatat respectabilii jurnalisti sa critice autorul, nu opera. imediat cum cineva iese din tipar si isi exprima parerea, trebuie sufocat/enervat/inlaturat. dragi şi datatori de interviuri prin ele, egalitatea in drepturi nu inseamna sa fim toti identici (in minte, bunuri sau atitudine), ci inseamna sa avem toti posibiliatatea sa aspiram la ceva. este evident ca nu toti vom ajunge in acelasi loc, intrucat nu toti plecam din acelasi loc. nu toti pornim din punctul X, caci daca am fi cu totii la fel ne-am plictisi unii de altii, nu-i asa? si plictisitor este intr-adevar sa cataloghezi o persoana doar pentru a apara un interes sau sa ii ataci famillia inutil, acesta da, este un cliseu prin care se doreste sa devenim asemanatori...bogdan, daca ai ajuns sa fii numit o , este clar, esti bun, vei ajunge un brand!!! continua sa iti spui parerea, ca poate le mai dai de lucru si la bietii oameni care nu mai au ce scrie (a se citi despre ei cu ton ironic)...

    RăspundețiȘtergere